BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 21 May 2011

mengertilah :-)



Knapa kita menutup mata ketika tidur ?
Knapa kita menutup mata ketika menangis ?
Knapa kita menutup mata ketika membayangkan sesuatu ?
Knapa kita menutup mata ketika berciuman ?
Perkara TERINDAH ini biasanya tidak terfikir oleh korg mahupun aq...
Tetapi yang penting...
Sahabat sejati akan mengerti ketika korg berkata, " Aku lupa "
Sahabat sejati akan tetap setia menunggu ketika korg berkata,
"Tunggu sebentar "
Sahabat sejati hatinya akan terikat kepada korg ketika korg berkata, " Tinggalkan aku sendiri "
Saat korg berkata untuk meninggalkannya,
Mungkin dia akan pergi meninggalkan korg utk
 sesaat,
Memberikn waktu untuk korg menenangkan diri,
Tetapi pada saat itu, hatinya tidak pernah meninggalkan korg
Dan sewaktu dia jauh dari korg, dia akan selalu mendoakan korg dengan airmata
Dan kadang kala sahabatlah yang membawa korg di dalam pelukannya
Dan menangis bersama korg adalah KENANGAN TERINDAH yang tidak pernah korg sedari :-(






bengang!!

ari nie aq btol2 bengang..
kedit aq dah nk abis tempoh ari nie..hot tiket plak wat hal..aq sggup bli rm30 kt kedai tp xde jual..yg ade rm15 je..aq bedal je..amek 2 rm15...tp smpai skunk xmasuk2...aq pegi kt maxis centre kt klcc,dorg ckp hot tiket skunk memg tgh poblem...pukimak btol..npe maxis xbgtaw awl2..klu bgtaw awl xde la aq g bli hot tiket..bangsat tol la..nyusahkn pgguna..


aq xkesah klu xdpt kol n msj dgn org len tp yg sorg ni penting...dielah nyawa aq..tiap2 mlm aq akn kol n msj die. aduhhh..3hri tu poblem...cmne aq nk kol die ni..aq dh la xde wet nk bli topup..gune tel umah nnty bil naik..mak aq bising..aq xboleh kalau sehari xmsj die...waaaaaaaa...tolong la...dh la nk on9 n cam dgn die pasni da susah  da sbb die dah masuk blaja...semakin membara la rindu aq kt die... :-(


tp aq hrp die kt sana baik2 je..n yg pnting die x lupekn aq... :-(





Tuesday, 17 May 2011

tolonglah


  • tolong jgn sakiti aq
  • tolong jgn guris hati aq
  • tolong jgn maenkn perasaan aq
  • tolong jgn abaikan ksh syg aq
  • tolong jgn tnggalkn aq
  • tolong percayakn aq
  • tolong hargai aq
  • tolong tnjukkn rase seronok bile aq tel
  • tolong tnjukkn rasa ikhlasmu thdp aq
  • tolong jgn lupekn aq
  • tolong jgn khianati aq
  • tolong jgn sgka buruk trhadap aq
  • tolong brbincang dgn aq klu nk wat sesuatu kputusan
  • tolong dengar nasihat aq
  • tolong terima aq seadanya
  • tolong jgn tipu aq
  • tolong jgn berahsia dgn aq
  • tolong jgn kecewakn aq
  • tolong buat aq bangga dgn ko
  • tolong jgn tiru sikap buruk aq
  • tolong ingatkn aq klu aq wat khilaf
  • tolong jgn bgthu org lain tntang masalah kita
  • tolong jgn lupe knangan terindah kita
  • tolong jgn lupe tarikh prtemuan kita
  • tolong ingt..ingt..dan ingt yg aq sgt syg,rindu&cinta pada kamu.....

Monday, 16 May 2011

khas utk anda :-)



Hey hey hidup mesti slamber, mulut mesti laser, ayat mesti power, tapi jangan over, takut orang tak suka, cakap pun nak beria, gelak dah macam orang gila, style bermacam-macam gaya, bak kata orang muda, tengah ikut fesyen semasa, jalan pulak nak mendada, jantan tengok terbeliak biji mata, muka dah lah kerek gila, hey ingat kau cantik sangat ke? da ada couple pun nak bangga, ingat kau sorang je ke yang ada, konon setia ayat berbunga-bunga, padahal skandal tak cukup tangan nak kira, awek/balak nak pilih yang lawa aje, lagi best dapat anak orang kaya, dapat gak kiss duit dia, ingat lah ye, cinta kerana harta tak ke mana, yang tua lagi terer, jangan pandang sebelah mata, huh pandai main kayu tiga, walaupun cucu dah lima, aik tak puas lagi ke? minum power root setiap hari agaknya, pada anak-anak yang derharka pada ibubapa, huh memang tak cium bau syurga, mak bapak didik dengan ilmu agama, supaya besar jadi orang berguna, bukan untuk siapa-siapa, untuk kau juga, tapi akhirnya jadi setan mata tiga, hurm hancur harapan keluarga, hidup pun huru hara, bapak tak tahu nak kata apa, mak hanya garu kepala, cakap pun dah tak guna, yang perempuan kata je anak dara, tapi mana daranya, yang lelaki pun sama, bukan semua teruna, pada less/gay/bapuk sedunia, woi pegi mati lah ye, otak kau letak kat mana, dah tak reti nak guna ke? hehe, nak cakap lebih-lebih pun aku bukan sempurna, tapi ingatlah hidup hanya sementara, marilah kita renungkan bersama, termasuk dengan aku juga, korang tak puas hati cakap je ye. weh aku peduli apa, aku bukan nak kata tapi dah ternyata, tepuk dada tanya selera, tak payah nak sengeh-sengeh sampai ke telinga, aku tahu kau pun sama, haa best baca tak reti nak follow ke ? bukan susah pun just klik je, tak nak takpa, tak kisah ler, yang penting korang happy sentiasa, di samping orang tercinta, anyway thanks sebab sudi membaca, penat ye, nah aiskrim satu kontena aku belanja. haha :-)

bukit ampang


disinilah tempat aq meluahkan segala rasa yg terpendam
segala rasa yang tersirat...
aq prnh bawa org yg paling aq sayang ke tempat ni...
tmpt ini juga tahu akan semua ceritaku,perasaanku & isi hatiku... :-)

Sunday, 15 May 2011

pelengkap hidupku



aq bagai laut x bertepi
dan x berkarang
aq bagai bintang
yg x ditemani malam

melihat dirimu
ada senyum canda & tawa
yang mbuat aq
tak ingin pergi darimu

teringat jnji lamamu kpdku
teringat saat kau masih ada disini
temaniku sepanjang hari

bila kau pergi jauh
ingatlah aq
bilaku disampingmu
peluk tubuhku

bila kau rindu aq
panggil namaku
aq datang menemuimu

peluk erat jasadku
jangan lepaskn
tetaplah kau disini
harungi malam

kerna hanya dirimu
belahan jiwa
pelengkapku didunia


aq semakin lemah :-(



semakin hari badan aq semakin lemah
kepala aq semakin sakit
fikiran aq semakin berkecamok
tp aq xtnjuk kt kwn2 aq
muke aq sntiasa trsenyum 
tp dlm hati ini tuhan saja yg thu...


nk buat kertas keje pn malas
semangat dulu tiba2 hilang
mgkn aq trlalu byk brfikir..
sejak kebelakangan ni aq mula jd pndiam
dgn kawan2 pon aq xbyk brtegur..
dulu aq sering wat lawak n ketawa
tp skrg tak lagi.
kalau boleh aq nk jauhkn diri dpd kawan2 aq..
aq nk lari dpd dorg..


aq xtaw nk luahankn perasaan ni kt sape.
xtaw xtaw xtaw....
fareen plak xjd blk malaysia,
dia nk abiskn study kt yamen...
ntah ape masalah die xnk smbung kt malaysia ni
aq pon xthu..dia buat seolah2 aq ni xwujud lg kt dunia ni..


kpd kawan2 aq mnta maaf sbb aq xmcm dulu
aq ade masalah...aq hrp korg fhm...
juga kpd adk amer,abg mnta maaf 
kpd shahrol aq mntk maaf sbb tengking ko kt kntin ari tu,
aq xsengaja..
kpd nadia aq mntk maaf sbb xdpt nk tolong ko wat asigment,
aq sndiri pon xsempat nk siapkn..
kpd farah aq mntk maaf sbb baling buku ko kt meja aq,
aq serabut time tu...


aq pnye motivasi diri dh semakin kurang..
aq sndiri pn xthu knp jd mcm tu...
aq cube nk atasinya..
aq hrp org2 yg aq syg selalu berada disisiku..
ketika ini aq sgt perlukan korg 
utk bina blk kekuatan & semangat aq... :-(





Tuesday, 10 May 2011

perjuangan ( STUDY!!! )



prjuangan ini belum selesai,malah baru bermula. prjuangan ini akan merentasi laluan yg pnjg, mungkin brliku & sengsara. tetapi aq sudah brsedia. sudah bersiap utk menerima apa sahaja yg bakal mndatang kerana aq prcaya, dlm stiap kesukaran akan ada kesenangan...
bukankah itu jnji Tuhan trhdp makhlukNya..


aq mahu sempurnakan tugas ini, mnjadikn segala2nya sbg satu ibadah kerana aq dididik mnjadi seorg insan yg bijak menilai & thu brsyukur. jauh dlm hati ni, aq menanam tekad,aq mahu mnjadi mnusia yg trbaik dan mnusia yg trbaik itu adalah yg selalu mberi manfaat kpd org lain


lama memikir, lama brgelut menatang dugaan, aq jadi prcaya bahawa mnusia memg ditakdirkn dgn pelbagai nasib hidup.tetapi semua org ada peluang dgn satu alat @ knderaan utk brjaya. alat @ knderaan itu mgkn brbeza mgikut mnusia, justeru tugas mnusia adalah mncari alat itu dan thu cara mnggunaknnya bagi mghasilkn sebuah kjayaan yg hakiki...


apa alat @ knderaan itu??
cari sndiri.... :-)



Saturday, 7 May 2011

syle2 rmbut aq



 style2 rmbut aq yg pernah aq buat...hakhakhak

Thursday, 5 May 2011

nape abg syg adk??


adk msty nk tahu kn??
sbb adk adalh inspirasi abg
adk adalh ciptaan terindah dri Allah...

apa yg istimewa adk??
dalam brjuta permata 
tidak ada apa yg dapat menilai
betapa istimewanya adk
pada diri abg...
abg hargai adk... :-)

adk nk thu dimana adk dihati abg??
ape yg prlu adk thu
adk sntiasa ada dlm hati abg
kerana adk adalh anugerah dri Allah...
tiada karya seindah adk...
biarpon abg trpaksa brkorban..
bg abg cume nk lihat adk abg ni gmbira... :-)



thix pic is very lucah...ahh..mmpos r sape2 nk think
positif or negatif... hahax...
yg pnting kita enjooyyy... cayyookkk... :-p
actually, waktu ni adk aq tgh nangis...n aq tgh pujuk dye
n pic nie tlh diambil oleh paparazi...ngeeee


Monday, 2 May 2011

awk xprnh faham sy



awk xpernah faham perasaan sy
knape wak..knape awk susah sgt nk faham sy?
sy dah penat sgt wakkk
penat mgalirkn airmata tuk awk
awk thu tak betapa sygnye sy pada awk??


mcm2 sy lakukan tuk buktikan cinta sy pada awk
tak cukup lagi ke wak???
sy lakukan segala kemahuan awk
sy wat segalenye!!!
smate2 nk jadi yg terbaik tuk awk..


sy sunyi tnpa awk
sy rindu gelak tawa awk,suare awk..
hurmmm..lame da sy xdgr..


awk pernah fikir tak perasaan sy??
awk pernah tak hargai sy??
tak pernah kn..???
knape wak..??
emmm..awk taw tak betapa besarnya
cinta sy kt awk..???
awk tahu tak..??


makin lame awk mkin jarg tego sy
jarang da kita chat kt fb
jarang da awk msj or kol sy
nape wak..awk da bnci sy ke???
sy cintakn awk..awk dgr x??
awk..jgn tinggalkn sy.. :-(
sy sakit wak,jgn wat sy brtambah sakit
dgn ketiadaan awk disisi sy..
awk ingt tak jnji2 kite dulu..awk ingt x??
sy xboley idup tnpa awk..awk dgr x ni??
mungkin awk da xnk dgr sy kot


selame ni sy rase sy brusaha mnjaga hati awk
awk,
xpela wak,sy xkisah
wlu mcmna pon awk..
cinta dan syg sy xkn pernah berubah..
ia akn selamanya milik awk..itu jnji sy pada awk..
smpai sy mati..
sy cintakn awk..


awk..sy mohon...
jgn usir sy dari hati awk..
berikan sy sedikit ruang..
wlu sekecil manapon ruang yg awk berikn..
terima kasih..


semoga kisah cinta kite trus trsemat dlm hati awk
kerana sy mncintai awk..
jika suatu hari sy pergi mninggalkn awk utk selamanya..
jgn biarkan sy turut pergi dari hati awk..
kerana wlu dimana sy berada
wlu jauh jarak memisahkn sy dan awk
awk tetap dihati sy...
takkan pernah sy tinggalkn awk
kerana sy diciptakn utk awk
bila sy pergi nnty tiada lg prkataan
I MISS U dri sy utk awk..
tiada lg lawak sy utk tatapan awk..
hurmmmm..awkkkk..
sy cintakan awk... :-(

aq hrp video ni xkn jd pade org2 yg aq syg... :-(

andai terjadi...aq hrp mereka tidak mnangisi dgn pemergianku...
aq nk dorg tahu yg aq syg sgt dgn dorg... :-(


video

i love u



i started loving you 
before i knew,
even half the reasons
why i should,
imagine how much i'm
loving u now..
i love u not because
of who you are,
but because who i am
when i'm with you...
loving you was easy,
losing you is hard,
loving you is still easy,
but knowing you are no
longer mine...
its the hardest of it all...





Sunday, 1 May 2011

ayunk suke abg snyum cmni.??




ayunk suke pic ni..???
abg pon xthu ape bestnye pic nie..
pasal ape ayunk suke sgt pic nie..??
pasal abg wat muke mcm tu..??
ahhh,..lantaklah....
yg pnting ayunk epy
abg pn turut epy...

nnty klu jmpe ayunk
abg wat muke mcm ni je..hahax...
muahhxxx to wadiya fareena

rindu die ( fareen )

ayunk... bile nk blk?? hurmmm..abg rndu sgt ni..
abg nk kol tp susah, ayunk kt yamen.just tggu ayunk kol je la..ni dh 3mggu ayunk xkol..on9 pon x..
ayunk bz sgt ke?? slalu tiap2 mggu ayunk kol...abg risau. ayunk ok ke kt sne?? hurmmm...
abg slalu text n on9 dgn adik amer je.. dielh yg temankn abg.. klu ayunk sibuk dgn study xpela tp skurg2nya on9 la kejap ataupn kol...oh ye,umi kem salam..die tnye bile ayunk nk blk..abg cume jwb ujg bln ni je...
abg pon dh nk stat kuliah blk...mgkn lps ni sibuk skit...ayunk pon phm kn...wlopn kite slalu sibuk dgn study tp abg hrp kasih syg kite SEPERTI DAHULU... :-)


yunk...td abg kemas bilik bawah jmpe pic kite waktu kt umah tok mek,waktu knduri kak ngah..hehe.. ingt tak?? ade 3 pic je..yg len xtaw lps kemane...salah satu pic tu pic abg dgn ayunk tgh dukung ank kak long yg comey tu..ayunk pnh ckp ayunk nk ank comey...hehe..jgn wisau..ia akn tercipta kelak..aminnnnn..ngeee.. hurmmm.. abg btol2 rndu dgn ayunk...ayunk, abg rndu suara ayunk,abg nk dgr suara ayunk mcm dlu.. :-(


klu free kol la ye...abg rndu sgt2 dgn ayunk...yg slalu kol abg, ayh ayunk je....trgeliat lidah ckp arab dgn dia.. haha..ok lah yunk..jge diri kt sane..miss u so much..muuaaahhhhxxxx...




ni pic kak long dgn laki die..haha..pic kite wrne sblh dh pudar tkena air..nk scan pon kabor.. xpe nnty dpt ank sndiri kita amek byk2...ehheehe...